OO HDZ BIH Vitez demantira navode iz priopćenja ŽO HDZ 1990 ŽSB

Općinski odbor HDZ-a BiH Vitez oglasio se priopćenjem za javnost u kojem reagira na navode iz priopćenja srednjobosanskog Županijskog odbora (ŽO) HDZ-a 1990.

“Kandidat Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Bosne i Hercegovine za općinskog načelnika u Vitezu je Vlado Alilović. Ovim putem želimo demantirati netočne navode iz priopćenja srednjobosanskog ŽO HDZ-a 1990 u kojemu se ističe da neovisnog kandidata u Vitezu, uz ovu stranku, podržavaju i ostale hrvatske stranke”, navodi se u priopćenju za javnost OO HDZ-a BiH Vitez.

“Ne znamo koji je cilj podmetanje ovih neistina, posebno uzme li se u obzir nedavno održan sastanak, kojega je inicirao Općinski odbor HDZ-a BiH Vitez na čelu s predsjednicom Marinom Pendeš i na kojemu su nazočili predstavnici svih stranaka s hrvatskim predznakom, te neovisni kandidati, gdje je zaključeno da bi svi trebali raditi maksimalno na animiranju hrvatskog biračkog tijela da u što većoj mjeri izađe na izbore”, stoji u priopćenju.

Iz Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez navode kako ih žalosti to što se i prije službenog početka predizborne kampanje ide s podmetanjima i neistinama.

“HDZ BiH je preozbiljna stranka da biračima ne bi ponudila svoga kandidata, a pogotovo da bi u situaciji kada ima svoga kandidata davala potporu neovisnom kandidatu”, izjavila je za Fenu Marina Pendeš, predsjednica OO HDZ-a BiH Vitez.

ŽO HDZ 1990 održao sjednicu u Travniku