OO HDZ BiH i HDZ 1990 Busovača smatraju da nema uvjeta za održavanje svečane sjednice OV Busovača

Općinski odbori HDZ BiH i HDZ 1990 u Busovači uputili su priopćenje za javnost u kojemu zaključuju kako nema političkih niti općih uvjeta za održavanje Svečane sjednice Općinskog vijeća Busovača u povodu dana općine 16.kolovoza.

„Poznato je da stranke platforme već deset mjeseci nakon izbora negiraju izbornu volju hrvatskog naroda. Načelnik općine Busovača Asim Mekić je kao visoko pozicionirani dužnosnik stranke SDA aktivni sudionik izbornih manipulacija u kojima se zanemaruje izborna volja cijelog jednog konstitutivnog naroda. Politika, koju promovira Asim Mekić i provodi njegova stranka SDA, zajedno s SDP-om, može im donijeti dobitak kratkoročno, ali dugoročno sigurno ne. Posebice kad je u pitanju međusobni odnos i povjerenje između Hrvata i Bošnjaka. SDA i SDP kojima su se pridružile još dvije bošnjačke stranke SBB i SBiH i Lijanovićevi zastupnici izabrani bošnjačkim glasovima, vlast u Srednjebosanskoj županiji, pokušali su pretvoriti u 100-postotnu bošnjačku vlast, a  hrvatsko-bošnjačku županiju političkim i pravnim nasiljem pretvoriti u bošnjačku. Međutim, vrijeme je pokazalo da je to politički kratkovido, a ako hoćete i riskantno, izbornim manipulacijama u nacionalno složenoj državi zanemariti izbornu volju cijelog jednog konstitutivnog naroda. Oni koji to čine gotovo ništa nisu naučili od povijesti kao učiteljice života.
Iskreno se nadamo, da ćemo u  narednom periodu, kao vodeće političke snage hrvatskog naroda zajedno sa predstavnicima drugih naroda – za dobro svih,  doći do rješenja pod nazivom “zajedništvo bez ugrožavanja”, a to znači bez separatizma, unitarizma, centralizacije i majorizacije. Ustrajat ćemo na hrvatskom jedinstvu,  kao složan i politički organiziran narod, jer je to najbolja brana koja sprječava  manipulacije i majorizaciju“ stoji između ostalog u priopćenju koje potpisuju OO HDZ BiH i OO HDZ 1990 iz Busovače.

Na koncu priopćenja stoji kako će vijećnici OV Busovača izabrani s lista HDZ BiH i HDZ 1990,  kao i do sada savjesno i odgovorno obnašati povjerene im dužnosti i sudjelovat će u radu svih redovitih sjednica općinskog vijeća, ali da trenutno nema pozitivnog ozračja za bilo kakve svečanosti, pa tako niti za svečanu sjednicu Općinskog vijeća Busovača.