OO HDZ 1990 VITEZ: “Gdje je Bosna u Herceg Bosni?”

Općinski odbor HDZ 1990 Vitez oglasio se priopćenjem za javnost, a povodom natječaja JP Elektroprivreda HU HB. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Novi natječaj za zapošljavanje JP Elektroprivreda HZHB objavljen 16.studenog probudio je novo-staro pitanje: “Gdje je BOSNA u Herceg-Bosni?” Jasno nam je,samo u nazivu, pro forme. Gorčinu izazvanu prethodnim natječajem, gdje se tražilo 65 uposlenika i angažiralo 24 vježbenika, a od svih tih radnih mjesta,samo dva su dobile osobe iz srednje Bosne, ovaj novi natječaj je samo pogoršao.

Naime, u novom natječaju stoji da Elektroprivreda otvara 40 radnih mjesta, a od toga samo 5 za srednju Bosnu. Zadržati ćemo se na Vitezu konkretno, pa reći da je za Vitez otvoreno čak jedno radno mjesto.
Ponavljamo se, znamo, ali je li ovo to zajedništvo, jedinstvo, zajednički ciljevi i uvjerenja, borba za opstanak ili koja već od fraza koje prosipaju oni koji nas vode?
Neumoran rad, angažman, predanost i nadasve domoljublje srednje Bosne se svakim ovakvim potezom iznova omalovažava i gura u stranu. BOSNA u Herceg-Bosni bljesne kada se ovdje treba doći uslikati i pokupiti glasove. Pa gospodo, briga o svom narodu nije poziranje! Briga je kada osiguraš ostanak na ognjištima predaka i život dostojan čovjeka. A to se radi otvaranjem radnih mjestima!
Jasno nam je da ništa nećemo promijeniti svojim nastupom, istupom, zovite ga kako hoćete, ali želimo da znate da smo ogorčeni ovakvom vrstom, slobodno možemo reći, šikaniranja srednje Bosne. Dokad mislite da to može ovako funkcionirati? Dokad ćemo mi biti golubovi kojima samo bacate mrvice a onda od tih istih golubova očekujete da vam naprave fotelju?

Samo da ovo malo iskažemo i matematički: ukupno na posljednja dva natječaja otvoreno 105 radnih mjesta, a od toga 7 za srednju Bosnu. Ili sportskim riječnikom: Herceg 98 – Bosna 7. Da nije žalosno, bilo bi smiješno, zaista”, stoji u priopćenju za javnost OO HDZ 1990 Vitez.

Prethodni članakOd ponedjeljka uvode potpuni lockdown, a od veljače će cijepljenje biti obvezno za sve
Sljedeći članakTRAGEDIJA: Objesio se 42-godišnjak u pomoćnom objektu u kući