“Online” misionari u župi Presveto Trojstvo u Novom Travniku

Župa Presvetog Trojstva u Novom Travniku od 2019. lipanj i listopad obilježava kao mjesece na poseban posvećene način misijama…

Kroz ove mjesece vjernici su aktivno uključeni u molitvu misijske krunice te prikupljanje milodara. Tako su tijekom lipnja ove godine prikupili 2 130 KM za potrebe misijske zajednice misionarke s. Vedrane Ljubić koja djeluje u Ugandi.

U župi aktivno djeluje i misijska sekcija mladih koji se u suradnji s katehisticom s. Antonijom Lucić rado odazovu humanitarnim akcijama za potrebe misija.

„Na ovakav način u mladima se stvara kršćanska solidarnost prema drugima koji su u većoj potrebi od nas“, istaknuo je župnik don Anto Ledić.

Župljani su svjesni kako je njihova župna crkva većim dijelom izgrađena od milodara drugih, pa tako smatraju da je ovo prigoda da i oni vrate ljubav za ljubav.

Župnik je s ponosom istaknuo kako su vjernici ove župe rado otvoreni za ovakav vid pastoralne suradnje i misijske angažiranosti. „Ideja za većim misijskim angažmanom rodila se na dekanatskoj koroni koju je vodio nacionalni ravnatelj PMD-a BiH mons. Luka Tunjić, a koja je bila posvećena misijama. Bogu sam zahvalan za ovaj milosni poticaj angažirati se za potrebe misija i na molitvenom i na materijalnom planu, osim prikupljana uobičajene misijske kolekte“, istaknuo je župnik Ledić.

„Trebamo više uključiti srce i kako je sam papa Franjo u jednom govoru naglasio: ‘…kako bismo djelovali misijski, ne moramo nikamo ići. Dovoljno je nositi se sa životom i onim što on sa sobom nosi, živjeti na misijski način najobičnije geste, najobičnije poslove, među ljudima koje nam Gospodin daje susresti’. Ova misao pape Franje je poticaj nama vjernicima da možemo biti misionari kako je to sada moderno reći ‘online’“, poručio je župnik Ledić.

PMD BiH/ J.P., KT