Olujno nevrijeme poharalo Hrvatsku, poginula jedna osoba

Nevrijeme praćeno olujnim vjetrom u ranim popodnevnim satima nedjelje poharalo je Zagorje, gdje je padala kiša s tučom. Ponegdje je led bio veličine lješnjaka.
Olujno nevrijeme najprije je pogodilo Zagorje i Istru, a potom u kasnim popodnevnim satima nedjelje zahvatilo Zagreb, Osijek, Sisak, Krk, Hrvatsku Kostajnicu.
Tuče i olujnog vjetra bilo je i u zapadnom te južnom dijelu Istre. U Poreču su vatrogasci imali devet intervencija.
Grmljavinsko nevrijeme oko 18 sati zahvatilo je Zagreb. U Novom Zagrebu padala je tuča, pa su mnogi vozači svoje automobile sklanjali u graže i pod mostove. U gradu je na više mjesta olujni vjetar iščupao ili polomio stabla.
Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba u nedjelju navečer je izvijestio kako je zbog olujnog nevremena na području Grada obavljeno 60-tak intervencija vatrogasaca koji su i dalje na terenu zbog uklanjanja stabala i ispumpavanja voda.
Nevrijeme je poremetilo i svečanost na Pantovčaku, gdje je predsjednica Grabar Kitarović upriličila svečani prijem povodom Dana državnosti.
Zbog nevremena koje je zvahvatilo Primorsko-goransku županiju, smrtno je stradala jedna osoba na otoku Krku.
U moru pokraj autokampa Pušća blizu Omišlja na Krku u nedjelju navečer utopio se 65-godišnji muškarac B.S. kad su valovi zapljusnuli i prevrnuli barku s kabinom kojom je upravljao, doznaje se od Policijske uprave primorsko-goranske.
Nesreća se dogodila u 18, 45 sati, zbog jakih naleta vjetra.
Jako grmljavinsko nevrijeme sa snažnim naletima vjetra i obilnom kišom zahvatilo je područje Kvarnera u nedjelju poslijepodne i navečer.
Snažno grmljavinsko nevrijeme, praćeno jakom kišom i vjetrom, pogodilo je u nedjelju oko 19,30 h osječko područje.
U osječkoj Javnoj vatrogasnoj profesionalnoj postrojbi ističu kako su zaprimili veliki broj poziva građana, ali da se, uglavnom, radilo o tzv. tehničkim intervencijama poput uklanjanja drveća koje je palo na prometnice ili električne vodove te ispumpavanju vode.
Prema prvim informacijama, u intervencijama na području Osijeka i prigradskih naselja sudjeluju sve profesionalne ekipe i tri dobrovoljna vatrogasna društva.
U osječkom područnom uredu Državne uprave za zaštitu i spašavanje izvijestili su kako su također zaprimili veliki broj poziva građana koji upozoravaju na drveće na prometnicama i izlijevanje vode u podrumima.
Nevrijeme poharalo je i Sisak. Tuča veličine oraha zasula je i Hrvatsku Kostajnicu, javlja HRT.

Prethodni članakEvo u koje države državljani BiH ne bi trebali putovati
Sljedeći članakNajviše plaće imaju inženjeri elektrotehnike, farmacije i ekonomisti