Oltar Pape Franje Župi sv. Franje

Oltar na kojemu je Papa Franjo 6. lipnja na stadionu Koševo u Sarajevu slavio Misu pred 65.000 vjernika stigao je u Župu sv. Franje Asiškog, u sarajevskom naselju Dobrinja.

Tako je odlučio kardinal Vinko Puljić nakon što je župnik fra Pero Karajica zamolio da se oltar s Koševa dodijeli njegovoj župnoj crkvi koja se već nekoliko godina gradi u ovom naselju.

Piše: Fra Vjeko Eduard Tomić / Svjetlo riječi

– Obradovan sam i počašćen tom osobnom kardinalovom odlukom. Oltar i ambon uklapaju se u izgled unutrašnjosti crkve kao i u prostor prezbiterija. Ovo je poticaj da idemo prema završetku radova gradnje ove crkve, rekao je fra Pero pokazujući oltar i ambon u župnoj kući na Dobrinji.

Oltar koji je za papinsku Misu izradila i darovala stolarija Kraljevići iz Tomislavgrada, na svoje će mjesto biti postavljen u narednom periodu kada se očekuje završetak ostalih radova na unutarnjem uređenju crkve. Nakon što je crkva ostakljena te u prethodnim mjesecima okrečena, prvi posao koji je pred fra Perom i župljanima, je postavljanje poda i uređenje svetišta, a u planu su i izrada tabernakula te krstionice. Slijedit će nabavka klupa te izrada i postavljanje ulaznih vrata. Posveta oltara trebala bi biti kada i posveta crkve, a nju fra Pero predviđa za svetkovinu sv. Franje, 4. listopada, kada ova mlada sarajevska župa slavi svog zaštitnika. Do tada bi crkva trebala biti dovršena i pripremljena za slavlje prve Svete mise.

Mise u ovoj župi već nekoliko godina slave se u improviziranom prostoru podruma župne kuće čija je gradnja započeta kad i crkve. Prije toga župna zajednica, utemeljena tijekom posljednjega rata u Sarajevu i povjerena franjevcima, na

Prethodni članakNutella će nestati s polica?
Sljedeći članakVitežanin Josip Drmić potpisao za Borussiju Möenchengladbach