Oliver Žilić iz Viteza sudi važne utakmice na EP u Ukrajini

Mininogometna reprezentacija BiH sjajno igra na EP u Ukrajini. S EMF EURO 2018 dolaze prelijepe slike, sve je na vrhunskom nivou. Uz ovako dobre vijesti vrijedi istaknuti još jedno ime koje se spominje ovih dana u Ukrajini, a to je Vitežanin Oliver Žilić, sudac iz BiH.

Kontaktirali smo Olivera Žilića, da provjerimo kakav je osjećaj suditi na ovako važnim utakmicama i biti dio ove priče?

„Osjećaj je u najmanju ruku nestvaran, prelijepo je, dobar smještaj,odlično je organizirano sve,od prijevoza iz hotela Rus gdje se svi nalaze,i reprezentacije i sudci,međusobno se viđamo i družimo u slobodno vrijeme . Kijev je nevjerovatan,imali smo skupne obilaske poznatih mjesta u gradu. Prvi radni dan na Euro Mininogmetnogometnom prvenstvu igralo se prvih pet utakmica. Nakon toga uslijedila je svečanost otvaranja EP, gdje sam dobio čast biti glavni sudac u srazu domaćina Ukrajine i Italije. Pred sami početak pozdravio nas je Vitalij Kličko i zaželio sreću, nakon čega sam dao znak za početni udarac koji je izvela Miss Ukrajine. Utakmica je završena rezultatom 3:6 za Italiju”, govori nam Oliver Žilić.

“U svakom narednom danu sudio sam po jednu utakmicu kao glavni sudac, a dvije sam delegiran kao treći ili četvrti sudac”, kaže Oliver.

Kao glavni sudac Oliver je sudio:

Špajolska – Izrael 1:0
Rumunjska – Izrael 1:0
Crna Gora – Slovačka 3:1
Češka – Mađarska 2:2

Danas su na rasporedu četvrtfinalne utakmice, a Oliver Žilić bi trebao suditi susret Engleska – Ukrajina.

Sutra se igra jos sutra polufinale za treće mjesto i finale, a u nedjelju sudac Oliver Žilić i naša mininogometna reprezentacija vraćaju se kući. Želimo im puno sreće i uspjeha.