Okrugli stol na temu ”Zakon o pravima žrtava torture”

Savez udruženja logoraša Srednjobosanske županije u suradnji s UG “Vive žene” iz Tuzle u četvrtak, 18. travnja u hotelu “Bosna” u Travniku, s početkom u 11 sati organizira okrugli stol na temu ˝Zakon o pravima žrtava torture˝.

Okrugli stol se organizira u okviru projekta “Zajedno protiv torture u BiH – Mreža”, kojeg implementira UG “Vive žene” iz Tuzle, a uz financijsku pomoć Europske unije. Naši partneri su Savez logoraša u BiH, Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u Središnjoj Bosni, Savez logoraša TK i Udruga zatočenih logoraša Brčko distrikta. Cilj projekta jeste inicirati donošenje zakona o zaštiti žrtava torture na državnom nivou, tj. poboljšati pravni okvir po kome bi žrtve torture bez diskrimacije na bilo kojem području naše države mogle ostvarivati svoja prava”, navodi se u priopćenju UG “Vive žene” iz Tuzle.

Sudionici okruglog stola bit će predstavnici udruga zatočenika, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, vlasti Srednjobosanske županije, općina, centara za socijalni rad i mentalno zdravlje, kao i predstavnici NVO-a.