Ohrabreni i optimistični u Ugljevik

Tri kola prije kraja, kada je u pitanju borba za ostanak u Premijer ligi, ništa nije riješeno, čak bi se moglo reći „zakuhalo“ se više nego što je to bilo prije 27. kola odigranog u srijedu. 

Jer, sada se za bijeg od dva posljednja mjesta na prvenstvenoj ljestvici koja vode u niži rang natjecanja bori čak sedam klubova mada s različitih pozicija i s različitim izgledima da u tomu i uspiju.

U tu skupinu ugroženih svakako spada i Vitez koji je nakon vrlo dobre igre i zaslužene pobjede (3 : 1) u srijedu u Vitezu protiv Veleža, skočio na 12 mjesto koje s 26 osvojenih bodova otvara realnu perspektivu za ostanak u Premijer ligi. Ali, perspektivu tek treba opravdati, očekivanja potvrditi novim dobrim igrama i rezultatima, a za to je prva velika prilika Mladost iz Velike Obarske i utakmica u Ugljeviku gdje ova momčad igra svoje domaće prvenstvene utakmice.

„Iz kola u kolo papagajski ponavljamo kako nam je svaka slijedeća utakmica kvalifikacijska kada je u pitanju borba za naš premijerligaški život. I zaista je tako. Jer, raspleta nema, mada moram naglasiti da smo nakon dobre igre i pobjede protiv Veleža u daleko povoljnijoj situaciji nego što smo bili do tada. Istina, još ništa nismo riješili ali smo širom otvorili vrata našem ostanku u najelitnijem bh nogometnom razredu. A to, u velikom postotku, možemo ostvariti već u subotu kada gostujemo kod Mladosti u Ugljeviku. S neriješenim ishodom bili bi na korak do tog cilja, a s pobjedom bi, iako ne i teoretski, praktički već izborili ostanak“, kazao je trener Viteza Plavčić, te dodao: „Poslije dobre igre protiv Veleža vratio se osmjeh na lica naših nogometaša, vjera da znamo i možemo, u momčad nam se vrača nekolicina do sada bolesnih i ozlijeđenih igrača, konkurencija je jača, izbor bolji, kvalitetniji. U Ugljevik putujemo puni optimizma, igrat ćemo hrabro, tražit ćemo putove ka našem cilju a ja se iskreno nadam, očekujem, da ćemo ga i naći“, poručio je Plavčić.

Protiv Veleža vrlo dobro igrao je Ante Pinjuh, posebno u drugom poluvremenu, i skupa s Markom Basarom bio je najbolji igrač Viteza i pripadaju mu velike zasluge za zasluženu pobjedu domaće momčadi.

„Pobjeda protiv Veleža nas je „digla“, a preko Mladosti u Ugljeviku, čak i s neriješenim ishodom, zaplovit ćemo ka luci spasa. A mi to hoćemo i možemo. Vidjela se naša snaga protiv Veleža, naše htijenje, iako smo igrali bez nekolicine standardnih prvotimaca. Protiv Mladosti ćemo biti i igrački jači, ohrabreni i motivirani i svaki igrač koji dobije trenerovo povjerenje „ginut“ će na terenu kako bi došli do povoljnog ishoda, do bod(ov)a koji nam ostanak u Premijer ligi znači“, kazao je dobrom igrom i postignutim golom protiv Veleža ohrabreni Pinjuh.