OESS donira IT opremu timovima za borbu protiv korupcije; dio opreme i Timu KSB

zdk.ba

Misija OESS-a u Bosni i Hercegovini je u proteklom razdoblju timovima za borbu protiv korupcije širom BiH donirala IT opremu kao jednu od aktivnosti koje Misija provodi u oblasti borbe protiv korupcije.

Donacije IT opreme isporučene su timovima za borbu protiv korupcije u Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom i Kantonu Središnja Bosna, te timu za borbu protiv korupcije Republike Srpske. Naredne isporuke, namijenjene Agenciji za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, te antikorupcijskim timovima Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo, Kantona 10 i Brčko distrikta BiH, planirane su do sredine travnja ove godine.  

“Pandemija virusa COVID-19 izazvala je povećan broj izazova u smislu informacijske tehnologije s kojima se antikorupcijski timovi suočavaju u svom radu, a jedan od ključnih problema je nedostatak adekvatne IT opreme”, izjavila je veleposlanica Kathleen Kavalec, šefica Misije OESS-a u BiH, dodavši da će im ove donacije IT opreme omogućiti efikasniji rad.

Borba protiv korupcije jedan je od prioriteta Misije OESS-a u Bosni i Hercegovini. Zajedno s vlastima u BiH, Misija će nastaviti s radom na prevenciji korupcije i borbi protiv korupcije za dobrobit ove države i njenih građana i građanki.

Prethodni članakSIP BiH donio odluke za prijevremene izbore za načelnike Travnika i Foče
Sljedeći članakPokušaj otmice djece u Vitezu?