Održano Preporodovo tradicionalno “Bajramsko sijelo”

U prepunoj kino dvorani u Vitezu, drugi dan Ramazanskog Bajrama u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ iz Viteza, održano je tradicionalno „Bajramsko sijelo“. Ovom kulturno – zabavnom manifestacijom koja se održava tradicionalno već više od dva desetljeća na području općine Vitez, obilježen je najveći muslimanski praznik Ramazanski Bajram.

Službeni program manifestacije započeo je u 20:00 sati obraćanjem i Bajramskom čestitkom predsjednika BZK “Preporod“ Vitez, gospodina Damira Bešića da bi se zatim prisutnima obratili i glavni imam Medžlisa islamske zajednice Vitez, Mihnet ef. Mehmedović te načelnik općine Vitez, gospodin Advan Akeljić.

Potom je uslijedio kulturno – zabavni dio programa koji su u potpunosti pripremili i izveli članovi BZK “Preporod“ Vitez pa su se prisutnima redom predstavljale folklorna, dramsko-recitatorska i glazbeno-vokalna sekcija. Uz tradicionalnu narodnu igru, nezaobilaznu sevdalinku, prelijepe ilahije i dirljive monodrame i recitacije „Preporod“ Vitez je još jednom dostojanstveno obilježio Ramazanski Bajram poklonivši svom gradu i građanima Viteza jedno lijepo druženje.

Iz Preporoda se zahvaljuju Medžlisu islamske zajednice Vitez na podršci, načelniku općine Vitez, te svim građanima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj kao i sponzorima manifestacije koji su omogućili samu realizaciju programa.