Održana ulična akcija “Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”

Travnik je bio odredište ulične akcije “Skratimo medicinske liste čekanja, produžimo život”, koja je održana u ponedjeljak, 7. studenog. Ovom prilikom je ukazano na problem dugog čekanja na preglede u JU Bolnicama i Domovima zdravlja u Kantonu Središnja Bosna.

Veliki broj građana je sudjelovao u ovoj akciji te su napisali što misle o ovom problemu i koliko su zadovoljni radom kantonalnog Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku te JU Bolnica i Domova zdravlja u KSB.

“Mi su Klubu zastupnika SDP BiH SBK/KSB smatramo da se ovaj problem može riješiti tako što bi Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB sklopio ugovore sa privatnim ustanovama te platio preglede na koje se čeka dugo u javnim ustanovama. Ovakvu inicijativu sam uputila U Skupštini SBK/KSB. Nažalost još uvijek nije bilo odgovora od Ministarstva za zdravstvo i socijalnu politku i Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK/KSB. Nadam se da će Ministarstvo za zdravstvo i socijalnu politiku i Zavod zdravstvenog osiguranja SBK/KSB usvojiti ovu inicijativu te tako unaprijediti zdravstvenu zaštitu građana SBK/KSB”, stoji u priopćenju koje potpisuje zastupnica u Skupštini Srednjobosanskog kantona Ljubinka Atanasijević.