Održana sveta misa za djecu iz vrtića i rehabilitacijskog centra Sveti Rafael

U sklopu samostana „Sveti Josip“ časnih sestara Družbe Služavki Malog Isusa u Vitezu djeluje i Obiteljski centar „Sveti Rafael s Dječjim vrtićem i reabilitacijskim centrom s dnevnim boravkom za djecu s poteškoćama u razvoju. Ravnateljica Obiteljskog centra i predstojnica Zajednice u ovom samostanu je časna Danica Bilić.

U povodu božićnih blagdana, za svu djecu iz vrtića i rehabilitacijskog centra, te za njihove roditelje, u srijedu navečer u samostanskoj crkvici posvećenoj Svetom Josipu, slavljena je sveta misa koju je predvodio don Marko Majstorović, iz Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku.

A svoj djeci, nakon svete mise, sva djeca su darovana božićnim paketićima, dar Maloga Isusa, kako je kazala časna Danica Bilić.

Časne Družbe Služavki Malog Isusa u Vitez su došle 1907. godine, a nakon što su prognane i imovina im oduzeta 1948. godine, u Vitez su se vratile 2001. godine. Brzo su obnovile samostansko zdanje s crkvicom, osnovale Dječji vrtić i rehabilitacijski centar za djecu s poteškoćama u razvoju i na dijelu vračenog im posjeda izgradile i Dom za stare osobe „Sveti Josip“.

Zvonimir Čilić