Održana svečana sjednica Senata Sveučilišta “Vitez”

Sveučilište “Vitez” proteklog je vikenda, u kongresnoj dvorani Franšiznog centra BiH, organiziralo svečanu sjednicu Senata. Na svečanoj sjednici, kojoj je, uz ostale visoke goste, nazočio i visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko, održana je promocija 30 profesora koji će ubuduće dobiti zvanje gostujućih profesora Sveučilišta “Vitez” i to iz Engleske, Italije, Poljske, Njemačke, Švicarske, Potrugala, Cipra, Hrvatske, Novog Zelanda, Singapura i SAD-a.

Jedna od tema sjednice je bilo uvođenje novog studijskog ciklusa magisterija MBA i doktorskog studija na engleskom jeziku po principu učenja i studiranja na daljinu. Sveučilište „Vitez” osnovano je 2008. godine i u cijelosti provode Bolonjski proces studiranja. Na ovom je Sveučilištu angažirano 172 profesora i asistenta, a sa promoviranih 30 novih gostujućih profesora, ova brojka prelazi 200 profesora, koji nastavu izvode za studente fakulteta Poslovne ekonomije, Poslovne informatike, Pravnih znanosti i zdravstvene njege.

Svečanost je uveličao Omladinski Hor iz Zenice, pod dirigentskom palicom maestra Miljenka Karovića. Na ovoj promociji promovirana je i svečana pjesma Sveučilišta “Vitez”, u izvedbi studenata ovoga Sveučilišta i pjevača Armina Muzaferije, uz pratnju Omladinskog zbora Zenica.