Održana sjednica Predsjedništva i Kluba vijećnika OO HDZ BIH Vitez

Predsjedništvo Općinskog odbora (OO) HDZ BIH Vitez održalo je proširenu sjednicu s Klubom vijećnika HDZ-a BIH Vitez.

Nakon sveobuhvatne rasprave na temu Nacrta proračuna Općine Vitez za 2013. godinu zauzet je stav kako će se uputiti primjedbe na ovogodišnji Nacrt proračuna.

Na sjednici su razmatrane primjedbe i sugestije temeljnih ogranaka, kao i drugih zainteresiranih strana koji su svoje komentare na Nacrt proračuna dostavili u ured viteškog HDZ-a BIH, priopćeno je danas iz Ureda za informiranje OO HDZ BIH Vitez.

Predsjedništvo i Klub vijećnika OO HDZ BIH Vitez naglasili su kako će se u budućnosti svakako morati povesti inicijativa za ravnomjernijom raspodjelom povrata sredstava sa računa Uprave za indirektno oporezivanje (PDV), koja je u ovom trenutku izrazito nepovoljna za općinu Vitez.

„Kada je u pitanju nacrt proračuna stava smo kako je potrebno, dakako sukladno mogućnostima, iznaći sredstva za uvećanje stavke za mjesne zajednice, kao i transfera za kulturu. Vitez slovi za kulturno osviještena zajednicu, što bi svakako trebalo prepoznati kroz proračun općine. Također, zaključili smo kako se mora voditi računa i o mogućnosti ulaska naših nogometaša i košarkaša u najviše rangove natjecanja u BiH. Svakako ćemo inzistirati na povećanju nacrtom predviđene stavke za stipendije. Svjesni smo i činjenice kako će biti potrebno iznalaziti načine i mogućnosti kako uvećati prihode općinskog proračuna”, istaknuo je u izjavi za medije Boris Marjanović, predsjednik OO HDZ BIH Vitez.