Održana radionica na temu “Promocija i planiranje provedbe Omladinske strategije općine Vitez”.

Općina Vitez, u suradnji s Misijom OESc-a u Bosni i Hercegovini ovog utorka je organizirala radionicu na temu “Promocija i planiranje provedbe Omladinske strategije općine Vitez”.
Svrha je radionice predstavljanje Omladinske strategije Općine Vitez i izrada akcijskog plana za provedbu Strategije, kazala je ispred Vijeća mladih Marina Alilović i kazala da bolji život mladih ovisi ponajviše od samih mladih ljudi.
Strategija je fokusirana na sudjelovanje mladih u političkom i društvenom životu općine Vitez. Cristiano Barale, šef Terenskog ureda Travnik, Misije OSCE-a u BiH kazao je prije početkaradipnice da mu je zadovoljstvo da je OV Vitez usvojilo Omladinsku strategiju 31.siječnja ove godine.
Načelnik Općine Vitez Tomislav Bošnjak – Matić naglasio je da Strategija obuhvaća brojna područja koja su bitna za razvoj mladih, dodavši da će općinska vlast uložiti maksimalan napor kako bi sve aktivnosti iz tog dokumenta bile realizirane. Bošnjak-Matić dodao je da će Strategija, koja se odnosi na period do 2021. godine, s vremenom biti proširena i ostalim oblastima koje su bitne za mlade u Vitezu.
Na radionici su sudjelovali predstavnici Općine Vitez, zatim Koalicije za borbu protiv mržnje “Razumijevanje” iz Viteza, te organizacije civilnog društva, medija i članovi Savjetodavne grupe mladih pri Misiji OESC-a u BiH. Radionica na temu “Promocija i planiranje provedbe Omladinske strategije općine Vitez”održana je u Franšiznom centru Vitez.

Foto: radio Vitez

Prethodni članakU Vitezu ukraden automobil BMW
Sljedeći članakEdin iz Banja Luke i Adnan iz Viteza kreatori najboljeg online servisa narudžbe hrane