Održana promocija monografije „Od tvorca logora, do radosti zaborava“

Sinoć, 19. svibnja 2017. godine, u svadbenom salonu „Party“ u Busovači održana je svečana promocija monografije „Od tvorca logora, do radosti zaborava“.

Autor monografije je Anđelko Kvesić, a nakladnik je Hrvatska udruga logoraša Domovinskog rata u BiH. Naime, radi se o monografiji koja je na jednom mjestu objedinila veliki broj dokumenata iznimne povijesne vrijednosti kada je u pitanju Domovinski rat u BiH. Sama svečana promocija je organizirana u suradnji s Hrvatskim kulturnim društvom „Napredak“ Busovača, a promotori knjige su, uz autora Kvesića, bili prof. dr. Ivo Čolak te predsjednik ŽO HDZ BH ŽSB i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić – čovjek koji je pružio najveću podršku u realizaciji ovog projekta.

Moderator promocije je bio predsjednik HKD „Napredak“ Busovača, Josip Križanovića, a ulomke iz knjige je čitao profesor Slaven Katava, ravnatelj OŠ „Busovača“. Svečanost je svojim skladbama uveličao Ivo Jandrić te članovi folklornog sastava HKD „Napredak“ Busovača.

Prethodni članakAko stranac prespava kod vas, morate to prijaviti policiji i platiti 10 KM
Sljedeći članakZrinjski iskoristio kiks Željezničara i preuzeo lidersku poziciju