Održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća Vitez

U srijedu (5.12.2012) održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća (OV) Vitez, na kojoj je Tomislav Matić-Bošnjak (HDZ BIH) izabran za novog predsjedavajućeg OV-a.

 

Sjednicom je predsjedavao, sve do izbora novog predsjednika, najstariji vijećnik, Bećir Varupa (SDP). Ukupno 25 vijećnika imalo je priliku birati između dva kandidata, Tomislava Matića Bošnjaka (HDZ BIH) i Borisa Livančića (SDP). Kako je prvi prijedlog, Matić-Bošnjak, dobio natpolovičnu većinu glasova – 17 je bila za, a 8 suzdržanih, o drugom prijedlogu, Livančić, vijećnici se nisu izjašnjavali.

Tomislav Bošnjak-Matić preuzeo je funkciju predsjednika OV Vitez zahvalivši se na ukazanom povjerenju te izrazivši nadu kako će novi saziv vijeća svojim radom stvoriti što bolje uvjete za život svih građana.

Sjednicu je obilježilo i nekoliko stanki kako bi se obavile dodatne konsultacije, a nakon izbora Matića-Bošnjaka za predsjednika OV-a izabrano je i Povjerenstvo za izbor i imenovanja u sastavu Alkami Alihodža, Boris Marjanović, Željko Topalović, Alojz Mlakić i Selvedin Haskić.

Na kraju sjednice vijećnicima se obratio i pozdravio ih novoizabrani načelnik općine Vitez, Advan Akeljić (SDA). Akeljić je čestitao novoizabranim vijećnicima i pozvao ih na suradnju za dobrobit svih građana Viteza izrazivši nadu da će međustranačke razlike biti što manje i da „visoka politika” neće utjecati na rad Općinskog vijeća.

Općinsko vijeće broji 25 članova, a čine ga po osam vijećnika iz HDZ-a BIH i SDA, zatim četiri vijećnika HDZ-a 1990, dva vijećnika SDP-a te po jedan iz HSS Stjepan Radić, NS Radom za boljitak i SBB-a. Bošnjak-Matić dobio je podršku vijećnika HDZ BIH, SDA i HSS Stjepan Radić.