Održana konferencija ‘Poreska reforma u funkciji gospodarskog razvoja i novih zapošljavanja’

Neophodnost poreske reforme u FBiH i rasterećenje gospodarstva do novih radnih mjesta je glavni zaključak Konferencije pod nazivom “Poreska reforma u funkciji gospodarskog razvoja i novih zapošljavanja” koju je organiziralo Sveučilište “Vitez” zajedno s Privrednom Komorom FBiH i Udruženjem Poslodavaca FBiH.

Uz nazočnost premijera Vlade FBiH Nikšića, potpredsjednika Vlade FBiH Desnice, ministra financija Vlade FBiH Krajine, premijera ZDK Pljevljaka, predsjednika UO Sveučilišta “Vitez” Rajkovića, čelnih ljudi Udruženja Poslodavaca FBiH i Privredne Komore FBiH, predstavnika Sindikata BiH, predstavnika međunarodnih organizacija u BiH, profesora i gospodarstvenika, skup je otvorio rektor Sveučilišta “Vitez” prof.dr. Nikola Grabovac.

Premijer FbiH, Nikšić, je, prepoznavajući neophodnost nalaženja modusa za rasterećenje gospodarstva i gospodarstvenika, izrazio hitnost mjera koje bi trebale utjecati na sposobnost gospodarskih subjekata da ulažu u nove poslove i novo zapošljavanje. Privatni sektor je u ovom trenutku zamajac promjena koji može i mora povući najviše, a država treba omogućiti da je poslovanje što manje opterećeno davanjima koje utjeću na otvaranje novih radnih mjesta.

Izlaganja sudionika i zaključci Konferencije će biti objavljeni u Zborniku radova Sveučilišta “Vitez” koji će biti dostavljeni u kratkom roku svim relevantnih institucijama i pojedincima u BiH.