Održana konferencija: Kultura, turizam i ruralni razvoj u KSB

U organizaciji Središta za cjeloživotno učenje , povodom obilježavanja Dana općine Travnik jučer je održana konferencija kultura turizam i ruralni razvoj.

Gosti predavači na današnjoj konferenciji su bili referentna imena iz oblasti turizma, promocije i umjetničke fotografije.

Nansi Ivanišević govorila je na temu “Partnerstvo između javnih politika kulture turizma i obrazovanja u službi ruralnog razvoja”.

Ivo Pervan prezentirao je predavanje na temu “Uloga fotografije u očuvanju i predstavljanju baštine.

Direktor Ureda turističke zajednice općine Travnik Samer Dolovac govorio je o brendiranju u funkciji razvoja ruralnog turizma.

Suad Mujić je na konferenciji prezentirao Vlašićki odmor kao primjer dobre prakse u ruralnim područjima.

Direktor Turističkog ureda Turističke zajednice SBK/KSB Miroslav Matošević govorio je o kreiranju složenog turističkog proizvoda i primjeru prakse.

Na temelju odlične saradnje sa Središtem za cjeloživotno učenje, kako je istaknuo Matošević rado se odazvao pozivu za učešće na konferenciji.

Matošević je istaknuo da Turistička zajednica SBK/KSB podržava ovakve vrste konferencija i susreta, te da se nada da će ih u narednom periodu biti još više.

“Ovo je prilika da prenesemo svoja znanja kada je u pitanju turistički proizvod, faze i koji su problemi i nedostaci, kao i teorijsko, opće i praktična znanja. Također, prezentirani su i budući planovi kada je u pitanju razvoj složenog turističkog proizvoda, u ovom slučaju cikloturizma”, kazao je Matošević.