Održana izvještajna skupština Ragbi liga klub FIS Vitez

Jučer je u svečanoj dvorani poduzeća FIS u Vitezu održan dvostruki radni program. Naime prvo je održana Izvještajna skupština Ragbi liga klub FIs Vitez da bi nakon nje radni program nastavljen Izvještajnom skupštinom Ragbi liga saveza BiH.

Nakon razmatranog i usvojenog Izvješća za 2019.godinu, usvojeno je financijsko izvješće kao i financijski Plan za 2020 koji je planiranim aktivnostima kluba za naredni period.

Na skupštini Ragbi liga saveza usvojen je dokument “Plan razvoja i aktivnosti ragbi lige u BiH za period 2020.-2022.godine”. Temeljni sadržaj Dokumenta koji se sastoji od 9 točaka odnosi se na glavne zadaće klubova i reprezentacije BiH.

Prioritetno je rad s mladima, školskog uzrasta, pa će tako početi škola ragbija u gradovima SBK i Banja Luci, a nakon nje takmičenje škola. Podržava se nastup RLK FIS, Vitez u Balkan super ligi za sezunu 2020. te se predlaže da budu u grupi sa klubovima iz Italije.

Utemeljen je ”FIS trofej” koji će se održati u Vitezu u ljetnom periodu, a na kojemu će biti pozvani najjači klubovi iz regije.

Savez će zajedno sa klubom osigurati sredstva za sudjelovanje RLK FIS i reprezentacije BiH na festivalu ragbija u Italiji u 9. mjesecu za koje je dobiven poziv iz Italijanske federacije. Nastavit će se sa afirmiranjem eagbi lige te će se krenuti u formiranje novih klubova u BiH. Reprezentacija je dobila poziv za sudjelovanje na Europskom ragbi liga prvenstvu na pijesku koje će se održati u Turskoj u listopadu. Nakon detaljne finacijske analize donijet će se odluka. Poseban dio skupštine je posvećen veteranskom ragbiju.

Data je puna potpora i suglasnost za nastavak djelovanja VRK Vitez koji će u tekućoj godini nastupiti na velikom broju veteranskih turnira u regiji.

Predloženo je da se za godišnjicu utemeljenja ragbija u BiH u 3.mjesecu u Vitezu okupe ragbi veterani iz BiH kako bi revijalnom utakmicom obilježili taj značajan jubilej.

Usvojeno je još niz značajnih odluka bitnih za razvoj i funkcioniranje ragbi lige. Istaknuto je kako je veliki broj igrača napustilo BiH i otišlo put Zapadne Europe tražeći bolji život. Na skupštini koja je protekla u radnom i prijateljskom ozračju su nazočili svi članovi iz Viteza, Zenice, a član skupštine iz Banja Luke ujedno dopredsjednik Saveza je ranije dao suglasnost na sve odluke i dokumente.