Održana izložba ‘Kreativna djeca’ i otvorena izložba Tomislava Perazića

Prije godinu dana vrijedni članovi HKD Napredak iz Viteza uveli su druženje četvrtkom – Kulturni četvrtak, kako su ga nazvali, u svom lijepo uređenom prostoru. I ponekad taj Kulturni četvrtak prođe tek u druženju, ćaskanju, kavici… a vrlo često to su, ustvari kulturni događaji raznih oblik i tematika – predstavljanje knjiga, izložbe likovnih radova, književne večeri, tematski razgovori, pripreme za buduće aktivnosti, gostovanja…!

Prošli Kulturni četvrtak, na blagdan sv. Nikole organizirali su prodajnu izložbu humanitarnog karaktera koja je nosila naziv „Kreativna djeca”. A na toj izložbi prodavali su se izlošci – božićni aranžmani, nakit, zanimljivi ukrasi…, nastali u „Kreativnoj radionici” HKD Napredak Vitez koju, uz nekolicinu starijih članova, čine najmlađi viteški napretkovci. Svoje goste, vršnjake, koji su došli na izložbu, prigodno su darivali, a njihovi roditelji kupovali su zanimljive i maštovite izloške, djela mladih i vrijednih članova ovoga društva. A prikupljena sredstva uljepšat će nadolazeće blagdane nekoj od siromašnih viteških obitelji.

No, nenajavljeno, u Dom HKD Napredak, na veliku radost mališana, stigao je i sveti Nikola, pa radosti i veselju dugo, dugo nije bilo kraja.

U nastavku večeri – Kulturnog četvrtka, otvorena je izložba poznatog likovnog umjetnika iz Zenice, Tomislava Perazića. Izloženo je tridesetak radova raznih slikarskih tehnika i tematika, a nakon pozdravnih riječi predsjednika HKD Napredak, Zorana Kupreškića, izložbu je otvorio poznati kulturni djelatnik, književnik i publicist, Željko Kocaj.

Zvonimir Čilić / VL