Održana Izborna skupština OO HDZ BiH Vitez

U dvorani hrvatskog doma u Vitezu u četvrtak, 25. lipnja, održana je redovna Izborna skupština Općinskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) Vitez.
Naime, nakon serije sastanaka i provedenih izbora u viteškim temeljnim ograncima, a ukupno ih je 17, izaslanici, izabrani po teritorijalnom principu, birali su članove Općinskog odbora HDZ-a BiH Vitez, isto tako poštujući načelo teritorijalnog zastupanja u OO HDZ BiH Vitez.

Od ukupno 125 pozvanih izaslanika predsjednik skupštinskog Povjerenstva za vjerodajnice, Ivan Šafradin, priopćio je da se akreditiralo ukupno 115 izaslanika. Također, izuzev izaslanika Izbornoj skupštini nazočili su i brojni gosti, a među njima i predsjednica ŽO HDZ BiH ŽSB i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, Lidija Bradara, koja je u svome pozdravnom govoru poželjela da izaslanici izaberu najkvalitetnije HDZ-ovce u Općinski odbor te uspjeh u radu novom sazivu Odbora.
Nakon intoniranja himne hrvatskog naroda, minute šutnje i prisjećanja na sve umrle i poginule članove HDZ-a BiH predsjednik OO HDZ BiH Vitez, Boris Marjanović podnio je Izvješće o radu u proteklom mandatnom periodu koji je počeo nakon Izvanredne izborne skupštine u veljači 2013. godine.
Nakon prigode za raspravu o Izvješću isto je jednoglasno usvojeno te se krenulo u izbor članova OO HDZ BiH Vitez. Izborno povjerenstvo provelo je proceduru izbora na skupštini i proglasilo izabrane u Općinski odbor.

Tako će OO HDZ BiH Vitez u narednom periodu činiti: Boris Marjanović, Stipo Lujić, Stjepan Alilović, Adrijana Peša, Ranko Križanović, Oliver Grebenar, Nevenka Maros, Anto Bertović, Anto Matić, Ivan Križanović, Borislav Ramljak, Ivan Frljić, Mladen Babić, Marijo Bošnjak- Matić, Miroslav Jakić, Ivan Šarić, Ivo Blaž, Krunoslav Jelić i Mirko Đotlo, dok su članovi Općinskog odbora po dužnosti: Tomislav Bošnjak- Matić (predsjedatelj OV Vitez), Franjo Rajković (predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a BiH u OV Vitez), Jakov Križanović (predsjednik OO Mladeži) i Katica Čerkez (predsjednica OO ZŽ KKK).

U Nadzorni odbor HDZ-a BiH Vitez izabrani su: Rudo Kurevija, Vlado Alilović i Slavica Karin.
Novoformirani Općinski odbor narednog tjedna održat će konstituirajuću sjednicu i izabrati predsjednika i Predsjedništvo HDZ-a BiH u Vitezu.

 

Prethodni članak2. međunarodni košarkaški turnir “Plandovo 2015.”
Sljedeći članak“Borba protiv nasilja u obitelji” i u Vitezu