Održana druga formacija animatora u Sarajevu

‘U Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II“ u Sarajevu održala je se druga formacija animatora na kojoj su sudjelovali i učenici Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“, odnosno članovi sekcije animatora i volontera, koja je osnovana ove školske godine.

Oko pedeset animatora iz župa širom Bosne i Hercegovine, uz animatore instruktore, družilo se uz veselu i pobožnu atmosferu tijekom ova tri dana. Animatori iz sekcije animatora i volontera našeg školskog sudjelovala je sa 17 sudionika čime je ovo najbrojnija grupa susreta. I naši animatori dolaze iz različitih župa na prostoru srednje Bosne, od Viteza do Jajca.

Tema ovog susreta je bila zajednica, kako obitelj tako i zajednica crkva, čiji smo članovi. Kroz interaktivne radionice spoznali smo što za nas predstavlja obitelj, a što crkva. Sastavne dijelove svake zajednice čine ljubav, darivanje, ohrabrivanje, služenje, uljudnost i zahvalnost.

Razgovaralo se i o području djelovanja animatora u zajednici . Liturgijska služba, sportska grupa i muzika su samo neka od mogobrojnih područja u kojima animatori mogu djelovati.

Kod zajednice je jako važno da se svi slažu , nepostojanje većine, već jednakost i sloga . Kako bi naučili zajedno donijeti odluke, točnije konsenzus, igrali smo igru Brodolomci . Igra, osim što je vrlo glasna, bila je vrlo uspješna te smo spoznali važnost svakog člana i donijeli konsenzus.

Nakon mnoštva radionica smijeha i zabave, uslijedila je Vesela večer. Pregršt zadataka i zagonetki činili su uzbudljivu igru Lov na blago. Poseban pljesak dobila je igra Izmami pljesak, u kojoj smo se dobro nasmijali i odmorili prije meditativne večeri odnosno zahvale Bogu za predivan dan pun pustolovina.

Posljednjeg dana sabrali smo dojmove o proteklom vikendu, zahvalili Bogu na svetoj misi i poželjeli sretan put kući. S prijateljima smo se pozdravili do sljedeće formacije u ožujku.’

Ana Eldić
Sekcija animatora i volontera KŠC Petar Barbarić Travnik

Prethodni članakVIDEO: Nogometaši Viteza i Veleža remizirali u pripremnoj utakmici
Sljedeći članakHrvatska pobijedila Španjolsku i osigurala polufinale Svjetskog rukometnog prvenstva