Održana burna sjednica Općinskog vijeća Vitez

Sedamnaesta sjednica Općinskog vijeća Vitez protekla je prilično burno, a potrajala je duže od 6 sati.

Na dnevnom redu bilo je 12 točaka, među kojima prijedlozi odluka o izmjeni i dopuni odluke o usklađivanju društva P.D “Vlašić“ d.o.o. Vitez, JSP “Vitez-stan“ d.o.o. Vitez i JKP “Vitkom“ d.o.o. Vitez, koje su usvojene.

Vijećnici OV Vitez razmatrali su i izvješća o radu i plan i program rada za 2014. godinu JU Dom Zdravlja Vitez, PD “Vlašić“ d.o.o. Vitez, a posebno se raspravljalo o izvješću i planu i programu rada Javnog komunalnog poduzeća “Vitkom” d.o.o. Vitez. Sva izvješća, kao i planovi i programi rada na koncu su usvojena nakon iscrpnih rasprava.

Na sjednici je prezentirana informacija o realizaciji mjera za  ublažavanje utjecaja globalne ekonomske krize na općinu Vitez, odnosno poticajne mjere za razvitak gospodarstva, dok su na prijedlog predlagača, Službe za opću upravu Općine Vitez, s dnevnog reda skinute točke prijedloga odluke o komunalnoj naknadi, odnosno prijedloga odluke o utvrđivanju vrijednosti boda za obračun komunalne naknade.

Među točkama dnevnog reda bio je i prijedlog odluke o potpisivanju Protokola bratstva i prijateljstva između Općine Vitez i turskog grada Ordu – općina Ünye, a usprkos dugotrajnoj i iscrpnoj raspravi, stankama i zasjedanju Kolegija OV Vitez, nije se uspio postići konsenzus te je prilikom izjašnjavanja o prijedlogu ove odluke rezultat bio 11 za (SDA, SDP, SBB i NSRzB) i 11 suzdržanih (HDZ BIH, HDZ 1990 i HSS SR), tako da odluka nije dobila potreban broj glasova i nije usvojena.