Održana 9. sjednica OO HDZ BIH Vitez

Općinski odbor HDZ-a BIH Vitez održao je svoju 9. sjednicu na kojoj je uz aktualnu političku situaciju razmatrano i stanje po pitanju vodoopskrbe, otpada, kao i početka rekonstrukcije Gradskog stadiona u Vitezu.

OO HDZ BIH Vitez izrazio je nezadovoljstvo određenim potezima općinskog načelnika i nadležnih službi, počevši od kašnjenja realizacije zaključaka s tematske sjednice Općinskog vijeća na temu vodoopskrbe, preko trome reakcije kada je u pitanju rješavanje problema otpada, kao i rekonstrukcije Gradskog stadiona u Vitezu te u konačnici provedenom sistematizacijom u Općini Vitez.

HDZ BIH u Vitezu izrazio je apsolutno nezadovoljstvo sporom realizacijom odluka koje su donesene na Općinskom vijeću i gdje su vijećnici HDZ BIH, zajedno s drugima dali svoj doprinos rješavanju gorućih problema uz korektne i konkretne prijedloge, koji kasnije zbog tromosti administracije nisu na vrijeme ili uopće realizirani, navodi se u priopćenju za javnost ove stranke.

OO HDZ BIH Vitez usvojio je prijedlog da organizira opsežnu raspravu, prije svega okrugli stol na temu vodoopskrbe, koji bi trebao biti održan do konca tekuće godine.

„Općinski načelnik apsolutno ima pravo donositi samostalno određene odluke, međutim treba biti spreman preuzeti i odgovornost za iste. HDZ BIH u Vitezu je oduvijek bio korektan u donošenju svih, a posebno značajnih odluka, kakva je i sistematizacija radnih mjesta. Svjedoci smo kako to kada načelnik nije iz reda HDZ-a BIH više nije slučaj. Izraženo je žaljenje što se povjerenje koje je građeno godinama pokušava srušiti preko noći”, naglašava se u priopćenju za javnost OO HDZ BIH Vitez.

OO HDZ BIH Vitez razmatrao je i stanje vezano za popis stanovništa koji je u tijeku, ponovno naglasivši važnost popisa Hrvata kao najmalobrojnijeg naroda u BiH, te još jednom javno pozvao Hrvate Viteza da iskoriste svoje pravo, ali i obvezu i popišu se.