Održana 74. sjednica Vlade SBŽ

Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) održala je danas svoju 74. redovitu sjednicu na kojoj je, na prijedlog Ministarstva gospodarstva, donijela odluku o davanju suglasnosti za raskidanje ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju krečnjaka na lokalitetu „Sutješćina“, u općini Kreševo.

Na prijedlog županijske uprave za pitanje branitelja i invalida Vlada SBŽ donijela je odluku o izdvajanju i raspodjeli sredstava za zdravstvenu zaštitu branitelja i članova njihovih obitelji. Ovom odlukom izdvojeno je 83 813,04 KM. Ministarstvo unutarnjih poslova je predložilo, a Vlada SBŽ dala suglasnost na potpisivanje ugovora s najpovoljnijim ponuđačem za nabavku opreme za potrebe Jedinice za nemire, najpovoljniji ponuđač je „KM Trade“ d.o.o. Sarajevo.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, Vlada SBŽ usvojila je izvješće o radu inspektorata istog ministarstva za period 1. ožujka do 30. travnja 2014. godine, priopćeno je iz kabineta premijera Vlade SBŽ. Isto ministarstvo je predložilo, a Vlada SBŽ primila k znanju informaciju o novoj kategorizaciji cesta u SBŽ. Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je predložilo, a Vlada SBK dala suglasnost na potpisivanje Anexa 1 Sporazuma o naknadi radi smanjenja šumskog fonda i ograničenja korištenja šume na širem lokalitetu Babanovca na Vlašić.