Održana 71. sjednica Vlade SBŽ

Vlada Srednjobosanske županije održala je svoju 71. sjednicu na kojoj je usvojeno izvješće o radu Vlade SBŽ za 2013. godinu.

Vlada SBŽ dala je i suglasnost na program utroška sredstava udruženjima građana i institucija od kulturnog, vjerskog i društvenog značaja i program utroška sredstava pojedincima, na prijedlog Skupštine SBŽ.

Među ostalim, Vlada SBž je na prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša, povratka i stambenih pitanja, donijela odluku o izdvajanju sredstava iz proračuna SBŽ za 2014. godinu za izradu županijskog plana upravljanja otpadom.

Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta je predložilo, a Vlada SBŽ donijela odluku o izdvajanju sredstava za MSŠ Novi travnik namijenjenih za potrebe izvođenja praktične nastave učenika, smjera – vozač motornih vozila – „C1“ kategorije..

Na prijedlog istog ministarstva, Vlada SBŽ dala je suglasnost za pokretanje procedure javne nabavke za prijevoz učenika na relaciji Voljevac – Zastinje, općina Gornji Vakuf-Uskoplje.

Vlada SBŽ na 71. sjednici usvojila je i izvješće o radu Inspekcija ministarstava za veljaču 2014. godine.

Vlada SBŽ donijela je i odluku za sufinanciranje organiziranog nastupa gospodarstvenika s područja Srednjobosanske županije na Međunarodnom sajmu Mostar 2014. godine.