Održana 7. vanredna sjednica Vlade SBŽ

Na svojoj jučerašnjoj sjednici u Travniku Vlada Srednjobosanske županije usvojila je prijedloge i sugestije na Nacrt zakona o dopunama Zakona o javnim poduzećima u Federaciji BiH, koje je uputila u daljnje razmatranje i postupanje prema federalnim organima.

Isto ministarstvo predložilo je, a Vlada usvojila prijedloge i sugestije na Nacrt zakona o upravljanju državnim kapitalom u gospodarskim društvima, koje je uputila u daljnje razmatranje i postupanje prema federalnim organima.

Na prijedlog Ministarstva šumarstva, poljoprivrede i vodoprivrede Vlada je usvojila Odluku o izdvajanju iz ovogodišnjih proračunskih sredstava za nabavku terenskih vozila za potrebe Županijske uprave za šumarstvo.  

Isto ministarstvo predložilo je, a Vlada donijela Odluku o izdvajanju sredstava za projekte iz Programa utroška sredstava s pozicije ”Prijenos sredstava – poticaji vodoprivredi”. Tom odlukom izdvaja  se 19 977,26 maraka za projekt izgradnje vodovoda Ugrić I. i II. za mjesne zajednice Mudrike i Vitovlje na platou Vlašić.  

Vlada je donijela i Odluku o raspodjeli preostalih sredstava za kulturu za 2011. godinu. Tom odlukom izdvaja se 22 000 maraka iz granta za kulturu za 2011. godinu.

Vlada je donijela i odluku o raspodjeli preostalih sredstava za sport za 2011. godinu. Tom odlukom izdavaja se 39 400 maraka iz granta za sport za 2011. godinu.