Održana 68. sjednica Vlade SBŽ

Vlada Srednjobosanske županije usvojila je na sjednici Program rada ministarstava, uprava, upravnih organizacija i službi za 2014. godinu, te Izvješća o radu ministarstava, uprava, upravnih organizacija i službi za 2013. godinu.

Ministarstvo gospodarstva je predložilo, a Vlada donijela Odluku o pokretanju postupka dodjele koncesije za izgradnju sportsko rekreacionog sadržaja ugostiteljsko turističkog kompleksa “Babanovac – Mali Šantić” općina Travnik.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Vlada je donijela Odluku o dodjeli koncesije za korištenje voda s izvorišta za potrebe javne opskrbe na području općine Jajce, koncesija se dodjeljuje J.K.P. “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Jajce.

Na svojoj sjendici Vlada SBŽ-a je, između ostalog, donijela odluku o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za sufinanciranje visokog školstva i institucija visokog obrazovanja u 2014. godini, a odlukom se izdvaja iznos od 1.266.270,73 maraka.

Također, Vlada je donijela Odluku o akontativnoj raspodjeli sredstava namijenjenih za sufinanciranje osnovnih glazbenih škola, a odlukom se izdvaja iznos od 66.666,40 maraka za siječanj tekuće godine.