Održana 49. sjednica Vlade ŽSB

Dana 23.02.2017. godine, održana je 49. sjednica Vlade ŽSB. Dnevni red zajedno sa dopunama, sastojao se od 63 točke.

Vlada ŽSB jednoglasno je podržala Prijedlog Zakona o obrazovanju odraslih osoba, nakon što je ministrica prosvjete, nauke, kulture i športa ŽSB Katica Čerkez navela kako je provedena javna rasprava vezana za navedeni zakon u kojoj su sudjelovale pojedine nevladine organizacije, kao i djelatnici srednjih škola i tako utjecali na određeni broj članaka, nakon čega je donesen konačan Prijedlog navedenog Zakona.

Istaknute točke dnevnog reda bile su Programi utroška sredstava s kriterijima raspodjele u visini od 5,5 milijuna konvertibilnih maraka za 2017. godinu u oblasti poljoprivrede, gospodarstva, kulture, športa, infrastrukture i zaštite okoliša, koje je Vlada ŽSB odobrila.

Na sjednici, Vlada ŽSB razmatrala je aktualnu Odluku sindikata radnika u zdravstvu ŽSB o organiziranju i održavanju generalnog štrajka u svim zdravstvenim ustanovama u ŽSB.

Ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić ocijenio je navedenu Odluku kao preuranjenu, te ukazao na činjenicu kako je takva Odluka sindikata o štrajku donesena bez prava za donošenje iste, s obzirom na to da pregovori Vlade ŽSB i sindikata još uvijek traju i nije donesena konačna Odluka.

Vlada ŽSB odobrila je sredstava za izradu elaborata o gospodarenju šumama u zonama sanitarne zaštite vode Krušćica, Općina Vitez, za 2017. godinu.

Usvojen je Pravilnik o unutarnjem ustroju Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva ŽSB.

Vlada ŽSB upoznata je o prijemu volontera i potpisivanju Ugovora ispred Ministarstva financija ŽSB.

Prethodni članakAgencije za provedbu zakona moraju se izdići nad složenom političkom situacijom u BiH
Sljedeći članakNovi vizualni identitet BHT-a