Održana 47. sjednica Vlade ŽSB

Jučer je u prostorijama Vlade u Travniku održana 47. sjednica Vlade ŽSB. Dnevni red zajedno sa dopunama, sastojao se od 20 točaka.

Na sjednici, Vlada je jednoglasno podržala Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu, kao i Pravilnik o ostvarivanju prava na novčanu pomoć pripadnicima braniteljske populacije.

Usvojen je i Prijedlog uredbe o osnivanju Ureda za javne nabavke za potrebe budžetskih korisnika Županije Središnja Bosna, koji je predstavio tajnik navedenog Ureda.

Ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić, govorio je o važnosti podizanja svijesti o osobama s invaliditetom. Upoznao je članove Vlade ŽSB kako je nakon razgovora s predstavnicima osoba s invaliditetom, izrađen Lokalni akcioni plan u oblasti invalidnosti Županije Središnja Bosna za razdoblje 2016. – 2020. u suradnji s Ministarstvom prosvjete, nauke, kulture i športa ŽSB. Vlada ŽSB jednoglasno je usvojila navedeni akcioni plan na današnjoj sjednici.

Vlada ŽSB upoznata je o prijemu volontera i potpisivanju Ugovora ispred Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Tajnik Ureda za europske integracije informirao je Vladu kako su Županijska tijela uprave sudjelovala u realizaciji ispunjavanja Upitnika Europske komisije, te izrazio zadovoljstvo dosadašnje realizacije. Time je završen jedan od početnih zadataka Europske komisije.

Među ostalim točkama, vrijedi istaknuti da je dana Suglasnost na razrješenje v.d. ravnatelja i zamjenika ravnatelja Službe za zapošljavanje Županije Središnja Bosna, te ujedno i na imenovanje novog ravnatelja i zamjenika ravnatelja Službe za zapošljavanje Županije Središnja Bosna.

Prethodni članakŽeljana Zovko: EU mora ostati neutralni medijator u Jugoistočnoj Europi
Sljedeći članak24 godine od pokolja u Dusini