Održana 33. sjednica Općinskog vijeća Vitez

U četvrtak, 19. travnja, pod predsjedanjem Muharema Grabusa, predsjedatelja OV Vitez, održana je 33. sjednica Općinskog vijeća Vitez.

Na dnevnom redu je bilo 10 točki, a sve su usvojene. Posebnu pažnju plijenila je prva točka, na kojoj je donijeta odluka o dodjeli javnih priznanja općine Vitez za 2012. godinu. Portal vitez.info će tijekom narednih dana donijeti popis laureata. Vijećnici HDZ-a 1990 bili su protiv ove odluke, a predsjednik kluba vijećnika ove stranke u OV Vitez, Željko Topalović Berija, ustvrdio je kako su principijelno protiv načina dodjele priznanja, jer je prema njegovim riječima to uglavnom stvar političkih nagodbi.

Prijedlog odluke o općinskim komunalnim taksama izazvao je raspravu te je usvojen uz manje izmjene. Alojz Mlakić, vijećnik HDZ BiH, tražio je umanjenje takse za terase ugostiteljskih objekata te je ona smanjena sa 2 KM, na 1 KM po četvornom metru.

Usvojen je Prijedlog odluke o dopuni Odluke o usklađivanju pravnog statusa JP Veterinarska stanica d.o.o.Vitez, zatim Izvještaj o radu JU Dom zdravlja Vitez za 2011., Bilanca stanja na dan 31.12.2011.i Bilanca uspjeha na dan 31.12.2011. i Plan rada JU Dom zdravlja Vitez za 2012.godinu.

Vijećnici su usvojili izvešća o radu u protekloj godini, kao i plan rada u ovoj godini JU „Apoteka/Ljekarna” Vitez, zatim JU Gradska knjižnica Vitez, Crvenog križa Vitez i JP Radio Vitez d.o.o.

Jednoglasno su usvojeni Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti na Statut JP Radio Vitez d.o.o. i Prijedlog odluke o davanju prethodne saglasnosti za izgradnju MHE na rijeci Lašvi na području općine Vitez.