Održana 25. sjednica Sabora SBŽ

Zastupnici Sabora SBŽ na redovitoj sjednici, održanoj 25. ožujka 2019. godine, razmatrali su i usvojili programe rada Sabora i Vlade Županije za 2019.godinu.

Osim navedenog, usvojili su Nacrt Plana zaštite od požara i vatrogastvaŽupanije Središnja Bosna.

Usvojena su i: Godišnje Izvješće o radu Županijskog suda Novi Travnik za 2018.godinu., izvješće o radu Županijskog pravobraniteljstva za 2018.godinu, izvješće o radu Županijskog tužiteljstva Travnik za 2018. kao i izvješće o radu Vlade Županije Središnja Bosna za 2018. godinu.

Razmatrala se i informacija o radu Ureda za pritužbe javnosti za razdoblje siječanj – prosinac 2019.godine.

Informaciju o izvršenju Okvirnog zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju u Bosni i Hercegovini, Informacija o provedbi Okvirnog zakona o srednjem strukovnom obrazovanju i obuci u Bosni i Hercegovini, Informacija o provođenju Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini za 2018.godinu, Informacija o provedbi strateške platforme razvoja obrazovanja odraslih u kontekstu cjeloživotnog učenja u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2014-2020., Informacija o implementaciji Prioriteta za razvoj visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini za razdoblje 2016-2026 godine za 2018.godinu. zastupnici su primili na znanje, uz preporuke donošenja zakonskih i podzakonskih okvira s ciljem poboljšanja oblasti obrazovanja u SBŽ.