Održana 2. sjednica ŽO HDZ BiH SBŽ

Sinoć je u Travniku održana druga redovita  sjednica Županijskog odbora HDZ BIH Središnja Bosna u proširenom sazivu, s predsjednicima Općinskih odbora HDZ BIH.

Razmatrana je aktualna politička situacija u svezi uspostave županijske zakonodavne i izvršne vlasti temeljem izbornih rezultata u Županiji Središnja Bosna.

ŽO HDZ BIH daje punu potporu predsjednici Županijskog odbor Lidiji Bradara i pregovaračkom timu za nastavak pregovora u svezi implementiranja izbornih rezultata u Županiji Središnja Bosna, sukladno dogovoru o uspostavi parlamentarne većine koju će činiti HDZ BIH-HDZ 1990 i SDP-SDA.

Županijski odbor HDZ BIH zauzeo je stav da se pregovori trebaju žurno okončati potpisivanjem Sporazuma o uspostavi saborske, parlamentarne, većine, vodstva Sabora i ustroju Vlade SBŽ za mandatni period 2010. – 2014. godine, kako bi se prevladala politička kriza i žurno pristupilo rješavanju životnih problema u Županiji Središnja Bosna kao i obveza prema korisnicima proračuna u svim oblastima.

U novi saziv ŽO HDZ BIH ŽSB, na prijedlog ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB, kooptirani su Milka Brtan iz Jajca i Stjepan Petrović iz Viteza.