Održana 2. sjednica OV Vitez: Uskoro tematska sjednica na temu vodoopskrbe

U srijedu je održana 2. sjednica Općinskog vijeća Vitez. Nakon kraće rasprave i nekoliko sugestija usvojen je Plan i program rada Ppćinskog načelnika i općinskih službi, kao i Općinskog vijeća.

Usvojen je i prijedlog Nacrta proračuna općine Vitez, a javna rasprava o Nacrtu proračuna Općine Vitez za 2013. godinu bit će provedena zaključno sa 22. veljače.

Četvrta točka dnevnog reda, Informacija o vodoopskrbi na području općine Vitez pobudila je najviše interesa. Nakon rasprave, o prilično kvalitetnoj informaciji koju je pripremilo JKP “Vitkom” Vitez, donesen je zaključak da će se u što skorijem periodu, po mogućnosti do konca veljače, održati tematska sjednica Općinskog vijeća Vitez na temu vodoopskrbe.

Također, zaključeno je kako će se žurno ići u nabavku neophodnih crpki koje će povezati izvorište Kremenik sa sustavom izvorišta Kruščica-Ilidža, kako bi se nedostatak vode s navedenog izvorišta dopunjavao vodom s Kremenika. Ovo je, istina, kratkoročno rješenje, ali neophodno kako bi se premostio vremenski period dok se ne iznađe dugoročnije rješenje, zaključeno je na sjednici OV Vitez.