Održana 19. sjednica Vlade ŽSB

Vlada Županije Središnja Bosna danas je održala 19. redovnu sjednicu te usvojila Izvješća o radu ministarstava, uprava, upravnih organizacija i službi Vlade ŽSB za 2015. godinu.

Na prijedlog Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Vlada je utvrdila Prijedlog Zakona o označavanju i evidenciji naseljenih mjesta, ulica i trgova i kućnih brojeva te ih uputila u saborsku proceduru.

Na prijedlog predstavnika Sabora ŽSB, izglasani su Programi o:
– raspodjeli sredstava parlamentarnim političkim strankama, grupama i koalicijama,
– utrošku sredstava pojedincima,
– utroška sredstava neprofitnim organizacijama.

Koncesija za istražne radove, eksploataciju, preradu, flaširanje i prodaju pitke vode s izvorišta ”Husića vrelo”, općina Bugojno dodijeljena je tvrtki „Valey Aqua“ d.o.o. Lukavac.
Što se tiče osnovice za plaću za mjesec siječanj za sve zaposlenike u županijskim tijelima državne službe, osnovnom i srednjem obrazovanja, iznosit će 250,00 KM, a za nositelje pravosudnih dužnosti 107,06 KM dok će topli obrok za I kvartal 2016. godine, za sve proračunske korisnike iznositi 8,27 KM.

Vlada je usvojila i izvješća:
– Odjela za Internu reviziju za III i IV kvartal 2015. godine, na prijedlog Ministarstva financija,
– Godišnje izvješće o radu ovlaštenog službenika za inspekcijski nadzor u oblasti matičnih knjiga i državljanstva za 2015. godinu, na prijedlog Ministarstva unutarnjih poslova,
– Godišnje izvješće o radu inspekcija,
– Izvješće o radu inspekcija za prosinac 2015. godine.