Održana 18-ta akcija „Pješačenjem do zdravlja“

Osamnaesta akcija „Pješačenjem do zdravlja“, u organizaciji HPD „Vitez“ i Ekološke udruge „Kremenik“ Vitez, a u povodu Dana općine Vitez, održana je u nedjelju, 7. svibnja 2017. godine.
Ne toliko loše vrijeme, koliko najava lošeg vremena, odrazila se na broj sudionika akcije, pa je tako 50-tak najupornijih ljubitelja pješačenja, planinarenja i prirode općenito, krenulo s Gradskog trga u Vitezu na put do Zaselja, dug 13 km. Usputno im se pridružilo još tridesetak sudionika, koji su dionicu dugu 13 kilometara prepješačili za oko tri sata. Na cilju, u Zaselju, kod Planinarskog doma HPD-a „Vitez“ dočekao ih je čaj i planinarski grah, te vedro i veselo raspoloženje, upotpunjeno zanimljivim, zabavnim igrama, namijenjenim najmlađim sudionicima „Pješačenja“.

Zahvaljujući sponzorima i prijateljima, osigurane su nagrade najboljima u svim kategorijama, kao i nagrade najmlađem i najstarijem sudioniku, te najbrojnijoj obitelji. Najmlađi sudionici akcije „Pješačenjem do zdravlja“ bili su braća blizanci Andrej i Marin Marković, koji su zajedno s roditeljima Ivanom i Bojanom Markovićem činili i najbrojniju obitelj, dok je i ove godine najstariji sudionik bio Ivan Taraba.

U disciplini „Nošenje jajeta u žlici“, u muškoj kategoriji prvo mjesto zauzeo je Ivica Toljušić, drugo Andrej Marković, a treće mjesto su podijelili Danijel Ramljak i Mihael Mišković.

U ženskoj kategoriji, prvo mjesto zauzela je Viktorija Ramljak, druga je bila Lucija Toljušić, a treća Karmen Maros.
U disciplini „Skakanje u vreći“, u starijoj skupini najbolji su bili Jurica Matković (1. mjesto), Danijel Ramljak (2. mjesto) i Ivica Toljušić (3. mjesto).

U mlađoj skupini skakača u vreći pobjednik je bio Toni Ramljak, drugo mjesto zauzela je Lucia Matković, a treće Lucija Toljušić. U disciplini „Potezanje konopa“ pobijedila je ekipa Viktorije Ramljak.

Tradicionalno, održan je i Eko kviz, a najbolje znanje pokazala je ekipa, koju čine Ana Maros, Maja Mišković i Ivana Lukić.

Uz zahvalu svim sudionicima akcije, među kojima su bili i članovi planinarskih društava iz Kiseljaka, Travnika, Busovače, Novog Travnika i Gornjeg Vakufa/Uskoplja, organizatori zahvaljuju i djelatnicima Policijske stanice Vitez, te Doma zdravlja Vitez, koji su brinuli za sigurnost sudionika akcije „Pješačenjem do zdravlja 2017.“

Radio Vitez

Prethodni članakCijenu neregistriranih vozila bh. vozači plaćaju pet milijuna KM
Sljedeći članakNajmlađi članovi GKM-a Vitez dobili ovacije na premijeri predstave “Plava boja snijega”