Održana 15. sjednica Oćinskog vijeća Vitez

Sjednica Općinskog vijeća (OV) Vitez, 15. po redu, započela je jutros u 9 sati. Na dnevnom redu je 12 točki, a nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, pristupilo se odgovaranju na vijećnička pitanja i postavljanju novih vijećničkih pitanja.

Vijećnici su usvojili prijedlog rješenja o imenovanju upravnih vijeća Javnih ustanova Centar za socijalni rad i Radio Vitez. Nakon rasprave usvojeno je izvješće o izvršenju proračuna Općine Vitez za 2013. godinu, uz zaključak Povjerenstva za proračun u kojem je izražena zabrinutost ostvarenjem prihoda za proteklu godinu. Također, u zaključku je naglašeno da izvršna vlast, prije svih općinski načelnik i služba za financije sačine poticajne mjere za punjenje proračuna i mjere štednje.

Jednoglasno je usvojen i prijedlog odluke o usvajanju prostorne osnove “Prostornog plana posebnog obilježja zaštićenog pejzaža planine Kruščica”, a usvojena su i izvješća o radu za proteklu i plan rada za tekuću godinu općinske organizacije Crvenog križa i Javne ustanove Gradska knjižnica Vitez. Nakon iscrpne rasprave donesena je i odluka o potpisivanju povelje o prijateljstvu i suradnji između Općine Vitez i Grada Popovača.

Vijećnici su usvojili prijedlog liste OV Vitez za članove povjerenstva za javno-privatno partnerstvo, kao i prijedlog odluke o uvjetima korištenja javnih površina na području općine Vitez.

Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja općine Vitez za 2014. godinu inicirao je najdužu raspravu, koja je nakon zatraženih pauza rezultirala neprihvaćanjem većine glasova (5 za, 15 suzdržanih i 1 protiv).

Jednoglasno je usvojeno izvješće o radu Općinskog javnog pravobraniteljstva Vitez za općine Vitez i Busovača za 2013. godinu, kao i prijedlog odluke o prijenosu vlasništva na semaforu sa općine Vitez na JP Ceste Federacije BiH.

Sjednica je završena nešto prije 15 sati.