Održana 13. sjednica ŽO HDZ BIH ŽSB

U Travniku je 5. ožujka 2013. godine održana 13. sjednica ŽO HDZ BiH ŽSB u proširenom sastavu. Pored članova ŽO HDZ BiH, na sjednici su sudjelovali ministri ove stranke u Vladi ŽSB Nikola Grubešić, Jozo Jurina, Zoran Luković, predsjedatelj Sabora ŽSB Josip Kvasina te predsjednici općinskih odbora HDZ BIH iz Županije Središnja Bosna.

Razmatrana je Informacija o stanju u oblasti obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Županiji Središnja Bosna od dana osnivanja Županije do 2012. godine, uz obrazloženje ministra Jurine. Županijski odbor HDZ BIH je prihvatio navedenu informaciju te predložio niz mjera i zaključaka za unaprjeđenje i poboljšanje stanja u oblasti obrazovanja, znanosti, kulture i športa u Županiji Središnja Bosna, kako bi se poboljšao položaj učenika i prosvjetnih djelatnika.

Donesena je i Odluka da se u Županijski odbor HDZ BIH ŽSB kooptiraju članovi Mladeži HDZ BiH Ivan Sajević iz Viteza i Ranko Marušić iz Jajca.

Predsjednica Lidija Bradara je upoznala nazočne o provedenim stranačkim aktivnostima u 2013. godini. Između ostalog da je Predsjedništvo Županijskog odbora HDZ BIH ŽSB s ministrima HDZ BIH u Vladi ŽSB posjetilo i održalo sastanke sa većinom općinskih odbora HDZ BIH u ŽSB s ciljem sagledavanja aktualne političke situacije i rješavanja pitanja iz djelokruga rada općinskih odbora i Županijske organizacije HDZ BiH.

Za naredni period istaknula je važnost obilježavanja značajnih datuma iz Domovinskog rata uz koordinaciju sa udrugama Domovinskog rata HVO HB te sudjelovanja aktualnih vijećnika i zastupnika HDZ BIH na 5. zasjedanju Hrvatskog narodnog sabora koji će temeljem odluke Predsjedništva HNS-a biti održan 6. travnja 2013. godine.