Održana 13. sjednica Općinskog vijeća Vitez

U popodnevnim satima završena je 13. sjednica Općinskog vijeća (OV) Vitez, na kojoj se našla informacija o stanju vodoopskrbe s prijedlogom utroška sredstava za vodoopskrbu u 2014.godini.

Vijećnici su većinom glasova usvojili prijedlog Odluke o formiranju Savjeta Prostornog plana planine Kruščica, kao i prijedlog odluke o standardima i kriterijima za izbor i imenovanje članova skupština javnih poduzeća te izvješće o stanju rješavanja predmeta upravnog postupka za 2013. godinu.

Nakon rasprave i stanke u kojoj je zasjedao Kolegij OV Vitez, vijećnici su donijeli odluku da se izvješće o radu Crvenog križa Vitez za 2013.godinu i plan rada za 2014. godinu dopuni potrebitom dokumentacijom i pripremi za narednu sjednicu.

Vijećnici su razmatrali i prijedloge odluka o davanju prethodne suglasnosti za izgradnju MHE „Rijeka“ i MHE “Centar” na rijeci Lašvi, na području općine Vitez te je i ova odluka usvojena, uz zaključak da se uz zaključke s održanih javnih rasprava unesu i sugestije s danas održane sjednice.

Na današnjoj sjednici donesena je i odluka o imenovanju Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana Općine Vitez.