Održana 12. sjednica Općinskog vijeća Vitez

Danas je održana 12. sjednica Općinskog vijeća Vitez, na čijem dnevnom redu se našlo 10 točaka.

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne sjednice i postavljanja vijećničkih pitanja, vijećnici su razmatrali i usvojili prijedlog odluke o davanju suglasnosti na Statut JU Radio Vitez.

Nakon rasprave većinom je glasova usvojen i prijedlog rješenja o imenovanju kandidata za izbor na pozicije u nadzornim odborima JKP „Vitkom” d.o.o.Vitez, PD “Vlašić” d.o.o. Vitez, te upravnih vijeća JU Dom zdravlja Vitez, JU Ljekarna Vitez, JU Gradska knjižnica Vitez i JU Dječji vrtić Vitez.

Na sjednici je razmatran i usvojen drugi rebalans proračuna Općine Vitez za 2013. godinu, kao i prijedlog odluke o njegovu izvršenju. Razlika između planiranog proračuna i umanjenog nakon drugog ovogodišnjeg rebalansa iznosi gotovo milijun maraka, točnije 991 tisuću KM.

Općinsko vijeće usvojilo je prijedlog odluke o privremenom financiranju Općine Vitez za razdoblje od 1. siječnja do 31. ožujka 2014. godine.

Na današnjoj sjednici razmatrana je i informacija o stanju u oblasti šumarstva na području općine Vitez, kao i informacija o mogućnostima toplifikacije gradskog i prigradskih naselja s osvrtom na realizaciju projekta primarni vod “BH-Gas”;

Najviše vremena posvećeno je na razmatranje informacije o stanju u PS „Vitezit” d.o.o Vitez, koje je i dalje jako složeno.

Vijećnici su danas usvojili i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Regulacionog plana “Poslovnog centra PC-96-2 Vitez” i prijedlog odluke o izmjeni i dopuni Regulacionog plana “Gornji Vitez”.