Održana 10. konferencija Mreže savjeta/vijeća učenika BiH

U hotelu „Hollywood“ proteklog tjedna održana je 10. konferencija Mreže vijeća učenika Bosne i Hercegovine.

Konferencija je okupila predstavnike srednjoškolaca iz svih županije i regija Bosne i Hercegovine koji su sumirali realizirane aktivnosti u ovoj školskoj godini, a upriličena je i promocija mreSVUBiH maturanata.

Glavni povod okupljanja srednjoškolaca na tradicionalnoj aktivnosti bila je kampanja pod nazivom „I ja sam za EU selo“ u okviru projekta „Europsko selo“ u Bosni i Hercegovini kojeg realizira ova Mreža. Kampanja se bazirala na snimanje promotivnog videozapisa za navedeni projekat s ciljem izražavanja stava mladih ljudi da žele Europsko selo u Bosni i Hercegovini.

Europsko selo je koncept unikatnog dizajna koji predstavlja kolekciju kulutrnih centara (kuća) od kojih će svaka predstavljati po jednu europsku dražvu. Drugim riječima, kao zajedničko mjesto pojedinačnih kulturnih centara, Europsko selo predstavljat će Europu u malom. Svaka kuća bit će smještena na površini koja će imati stvarni oblik zemlje koju predstavlja, tako da će iz ptičije perspektive cijelo selo imati oblik Europe.

Realizirajući ovaj projekat mreSVUBiH nastoji doprinijeti kulturnom bogatstvu naše zemlje tako što će europske raznolikosti prezentirati u Bosni i Hercegovini.