Održan sastanak voditelja Odjela izbornih stožera HDZ BiH za dijasporu

Sastanak voditelja odjela izbornih stožera HDZ-a BiH za dijasporu održan je danas u Kiseljaku, a razgovaralo se o važnosti registriranja birača u dijaspori kao glavnog preduvjeta za izlazak na izbore u listopadu ove godine.

Kako je priopćeno iz ureda za informiranje srednjobosanskog Županijskog odbora HDZ-a BiH, na sastanku su sudjelovali članovi izbornih stožera HDZ-a BiH za dijasporu iz svih krajeva BiH i to Grahova, Brčko Distriktra, Bosanskog Broda, Rame, Stoca, Posušja, Tomislavgrada kao i članovi izbornih stožera iz Posavine i SBŽ-a.

Sastanku je nazočio i Nikola Lovrinović, zamjenik predsjednika HDZ-a BiH, Helena Lončar, članica Predsjedništva HDZ-a BiH, Željana Zovko, međunarodna tajnica HDZ-a BiH i voditeljica Odjela za međunarodne odnose Izbornog stožera HDZ-a BiH, te Niko Marušić, voditelj Odjela za iseljeništvo Hrvatskog narodnog sabora BiH.

U ime domaćina okupljene su pozdravili Josip Kvasina, predsjednik OO HDZ-a BiH Kiseljak i predsjedatelj Skupštine SBŽ-a te Lidija Bradara, članica Predsjedništva HDZ-a BiH i voditeljica Odjela za posebne projekte i planiranje Izbornog stožera HDZ-a BiH.

Na sastanku je istaknuta važnost animiranja dijaspore za izlazak na opće izbore, a preduvjet za to je registracija koja se može obaviti do 29. srpnja.

Upućen je poziv Hrvatima iz BiH da iskoriste boravak svoje rodbine i prijatelja koji trenutačno žive izvan BiH za predstojeće blagdane i tijekom godišnjih odmora te im objasne važnost izlaska na izbore jer na taj način mogu utjecati na političke prilike u BiH kao i europski put BiH.

Uz važnost jačeg animiranja dijaspore za izlazak na izbore, zaključeno je kako rad s iseljeništvom treba biti kontinuiran proces, navodi se u priopćenju.