Održan sastanak Općinskog načelnika i neformalne grupe “Qui tacet-Tko šuti” Vitez

Kako smo i najavili u informaciji o posljednjem u nizu održanih prosvjeda, zbog problema s vodoopskrbom, građana Viteza danas je općinski načelnik Advan Akeljić u svom uredu održao sastanak s predstavnicima neformalne grupe “Qui tacet – Tko šuti” iz Viteza.

Nakon današnjeg sastanka priopćenjem za javnost oglasili su se predstavnici neformalne grupe “Qui tacet – Tko šuti” iz Viteza. U priopćenju između ostalog kažu: “Kao što je već poznato na zadnjem, sedmom po redu prosvjednom skupu pred zgradom općine Vitez, između ostalog najavili smo i najavu sastanka neformalne grupe građana “Tko šuti” s načelnikom općine Vitez. Odgovor iz općine je stigao veoma brzo od načelnika te smo sastanak dogovorili za petak 20. rujna u 8,00 sati. Pošto se na temu “Vodoopskrba Viteza” može u nedogled razglabati odlučili smo načelniku općine Vitez Advanu Akeljiću predložiti četiri točke na koje građani traže hitne odgovore, iako do sada nismo željeli davati prijedloge, nego samo tražiti aktivnosti odgovornih.
1. Strategiju vodoopskrbe građana Viteza graditi na izvorištima planine Kruščica.
Zašto? Jer je najkvalitetnija i najjeftinija!
2. Da naši legalni zastupnici od općinskog vijeća, preko kantonalnog i federalnog pa sve do državnog nivoa poduzmu aktivnosti na rješavanju ovog problema.
Predlažemo da načelnik sa istima održi radni sastanak i da im prezentira problem vodoopskrbe našega grada.
3. Da stručni timovi općine Vitez i Zenica sjednu i dogovore aktivnosti oko rješavanja ovog problema, jer vode u Kruščici ima dovoljno, kako za jednu tako i za drugu općinu.
Prilikom dogovora imati u vidu međunarodne konvencije o vodama čiji je potpisnik i država Bosna i Hercegovina.
Ovi timovi se trebaju formirati i sastati pod HITNO!
4.Općinske službe na čelu sa načelnikom trebaju dati veću podršku JKP “Vitkom” Vitez u pravcu iznalaženja rješenja po pitanju načina saniranja velikih gubitaka vode kao i boljem sistemu naplate iste”, navodi se u priopćenju za javnost.

Sastanak je potrajao puna tri sata, ali, kako se navodi u ovom priopćenju, sastanak je, na opće zadovoljstvo, ipak završen s konkretnim zaključcima.

“Općinski načelnik nam je obećao izdati priopćenje na naše prijedloge, dodao da će osobno naložiti da županijski inspektorat provjeri stanje vodnih bazena u vrijeme restrikcije vode, te će izvješće javno objelodaniti, a u ime općine Vitez poslati upit nadležnom federalnom povjerenstvu po pitanju odluke Vrhovnog suda u kojoj mjeri je posao odrađen i kada je za očekivati novu raspravu na tu temu.
Mehmed Rehibić, pomoćnik načelnika općine Vitez, nam je obećao svu potrebnu pomoć kada su u pitanju ugovori, dogovori i sva potrebna dokumentacija na temu “Vodoopskrba općine Vitez””, navodi se u priopćenju za javnost neformalne grupe građana “Qui tacet – Tko šuti” Vitez.

Na radnom sastanku su kao predstavnici neformalne grupe građana “Qui Tacet” – “Tko šuti” nazočili Nenad Rajić, Zdravko Livančić, Pero Šamija i Miroslav Grabovac, a uz općinskog načelnika OPćinu Vitez su predstavljali Muhamed Rehibić i Muharem Grabus.