Održan prvi sastanak Poslovno-akademskog vijeća Sveučilišta “VITEZ”

S ciljem jačanja suradnje između akademske i poslovne zajednice, Sveučilište „VITEZ“ iniciralo je formiranje Poslovno-akademskog vijeća kojeg čine članovi menadžmenta Sveučilišta i uspješni bh-a gospodarstvenici.

Prvi sastanak Poslovno-akademskog vijeća održan je u petak, 7. srpnja, u Franšiznom centru BiH u Vitezu.

„Želja i interes Sveučilišta/Univerziteta „VITEZ“ je kroz Poslovno-akademsko vijeće ostvariti jednu suradnju s ljudima iz prakse koji mogu pomoći u profiliranju naših studijskih programa u smislu približavanja praksi i osiguranja praktične nastave studentima u firmama iz kojih dolaze članovi ovog Vijeća“, kazao je rektor Sveučilišta „VITEZ“, prof.dr. Mirko Puljić izražavajući iznimno zadovoljstvo obavljenim razgovorima s gospodarstvenicima.

Po njegovu mišljenju prilagođavanje obrazovnog programa potrebama tržišta rada provodivo je i realno za očekivati u relativno skorijem vremenu budući da će se, kako je istaknuo rektor, prof.dr. Mirko Puljić, Sveučilište „VITEZ“ vrlo brzo prilagoditi onome što ljudi iz realnog sektora kažu u svezi s prilagodbom studijskih programa potrebama prakse.

Na prvom sastanku Poslovno-akademskog vijeća, uz rektora i izvršnog direktora Sveučilišta „VITEZ“ te dekane sva četiri fakulteta (Fakultet pravnih nauka, Fakultet poslovne ekonomije, Fakultet informacijskih tehnologija i Fakultet zdravstvenih studija), sudjelovao je i Bruno Bojić, potpredsjednik Vanjskotrgovinske komore BiH te ugledni bh-a gospodarstvenici Drago Kafadar (OVNAK i CM, Vitez), Franjo Rajković (Economic, Vitez), Zoran Gazibarić (Nobil, Nova Bila) i Erdal Trhulj (T3 Consulting TIM, Sarajevo).

Prethodni članakNerješeno s GOŠK-om pozitivan korak naprijed
Sljedeći članakRoberto Soldić: Rugali su mi se dok sam, pripremajući se za meč, trčao viteškim cestama