Održan Okrugli stol “Smjernice strateškog gospodarskog razvoja Županije Središnja Bosna”

Politička akademija HDZ-a BiH održala je šesti okrugli stol u nizu a ovaj put drugi na temu gospodarstva u Konferencijskog dvorani Etno sela Čardaci u Vitezu. Nakon prvog okruglog stola na temu gospodarstva „Gospodarski plan razvoja: vizija, strateški prioriteti i provedbene mjere” koji je održan u okviru 17. Mostarskog sajma s naglaskom na razvoj gospodarstva Hercegovine, okrugli stol održan u Vitezu, pod nazivom „Smjernice strateškog gospodarskog razvoja Županije Središnja Bosna”, bavio se temama i porukama za gospodarski razvoj Središnje Bosne.

Na početku, uoči radnog dijela okruglog stola, pozdravnim govorima i uvodnim riječima obratili su se Lidija Bradara, politička ravnateljica PA HDZ-a BiH i predsjednica ŽO HDZ-a BiH ŽSB, Vjekoslav Bevanda, predsjedatelj Vijeća Ministara BiH i prof.dr.sc. Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

U radnom dijelu izlaganja i prezentacije, koje su govorile o stanju i smjernicama gospodarskog razvoja Županije Središnja Bosna, su imali dr.sc. Stipo Frančić, predsjednik Skupštine gospodarstvenika Županije Središnja Bosna, prof.dr.sc. Zdenko Klepić, prodekan i profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i Zoran Ljuboja, voditelj poslovnog odnosa srednjih poduzeća – Corporate UniCredit Bank dd Mostar.

Na okruglom stolu bilo je nazočno oko stotinu gospodarstvenika, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti i dužnosnika HDZ-a BiH.