Održan još jedan nastavak pregovora predstavnika sindikata osnovnog obrazovanja SBŽ i ministra Jurine!

Predstavnici sindikata osnovnog obrazovanja Srednjobosanske županije i ministar prosvjete, znanosti, kulture i športa Srednjobosanske županije Jozo Jurina danas su u Travniku održali nastavak pregovora.

„Razgovaralo se na temelju posljednjeg sastanka i rješenja koje sam ponudio predstavnicima sindikata. Danas je sindikat izišao s jednom novom ponudom prihvačajući načelno moj prijedlog rješavanja ovoga pitanja. Očekujemo očitovanje sindikata do ponedjeljka u pismenom obliku, o kojemu će se očitovati pregovarački tim Vlade SBŽ. Za očekivati je kako će novi sastanak s predstavnicima sindikata biti početkom narednog tjedna, a ja se iskreno nadam da ćemo postići dogovor na bazi ovoga što smo dosada dogovarali, uz opasku da još uvijek ostaje problem koeficijenata. Ipak, kroz razgovor ćemo pokušati približiti stajališta“, izjavio je nakon sastanka resorni ministar Jurina.

„Štrajk se nastavlja, ali je rješenja na vidiku. Mislim da se našla neka kompromisna sredina, ali ne bih još izlazio u javnost s konkretnim podacima, dok prijedloge ne razmotre sindikalne podružnice, ali i Vlada. U ponedjeljak nastave nema sigurno, a kako će se situacija dalje razvijati ostaje da vidimo“, izjavio je Goran Puletić predsjednik neovisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama SBŽ.