Održan dvanaesti molitveni pohod na Bobovac

Ministrica obrane BiH Marina Pendeš, 24. listopada 2015. godine predvodila je izaslanstvo Ministarstva obrane BiH na dvanaestom molitvenom pohodu Bobovcu katolika pripadnika Ministarstva obrane, Oružanih snaga i redarstvenih snaga sa svih razina.

Molitveni pohod na Bobovac povezuje se sa sjećanjem na dan smrti bosanske kraljice Katarine. Ovogodišnje hodočašće organizirano je i kao zavjetna molitva za narod i Domovinu, a tijekom svete mise uzoriti kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, koji je predvodio misno slavlje istaknuo je: „Ova zemlja je oltar na kojemu prikazujemo svetu misu za našu Domovinu. Nemojte zaboraviti svoje korijene, povijest, a upravo zbog toga smo organizirali ovo hodočašće na kraljevski grad Bobovac. Upravo ovdje molimo za naš narod, za sve stanovnike BiH i za uspješnu BiH kao zajednicu jednakopravnih stanovnika“. Također, kardinal Puljić zahvalio je ministrici Pendeš na pomoći u organizaciji pohoda na Bobovac, a Ministrica je uzoritom kardinalu, tijekom svete mise, darovala umjetničku fotografiju, te uputila riječi zahvale za sva dobročinstva, kao i najbolje želje za budući rad.

U pohodu na kraljevski grad Bobovac sudjelovali su i brojni pripadnici OS BiH, na čelu s načelnikom ZS OS BiH general pukovnikom Antom Jelečem, te dužnosnici vlasti sa svih razina, među kojima je bio i predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara. Svojom nazočnošću pohod su uveličali predstavnici OS Republike Hrvatske i predstavnici međunarodnih snaga stacioniranih u BiH.

Nakon procesije i misnog slavlja upriličeno je prigodno druženje vjernog puka, crkvenih dužnosnika i djelatnika MO BiH, te pripadnika OS BiH.