Održan 9. Radio festival Žepče 2017., omiljen među djecom i roditeljima

Deveti Radio festival Radio Žepče 2017. potvrdio je reputaciju jednog od najpopularnijih glazbenih doživljaja na bh. radijskoj glazbenoj sceni u Bosni i Hercegovini. Uvijek iznimno posjećen, među djecom i roditeljima omiljen i nezaobilazan doživljaj koji se iščekuje tijekom godine, neke su od ocjena posjetitelja ovogodišnjeg Radio festivala u Žepču.

U realizaciji ovogodišnjeg 9. Radio festivala Radio Žepča sudjelovalo je 17 općina iz BiH, i to Usora, Zavidovići, Prnjavor, Busovača, Olovo, Vareš, Kakanj, Breza, Ilijaš, Odžak, Livno, Rama, Kupres, Doboj, Jajce, Teslić i Žepče , kao domaćin susreta. U nešto više od dva mjeseca održano je sedamnaest polufinalnih radijskih emisija u kojima je nastupilo preko 170 mladih talentiranih pjevača , a emisije je uživo realiziralo Radio Žepče, a putem mreže radio postaja slušatelji su imali prigodu glasovati za svoje favorite.

Podršku Radio festivalu pružile su partnerske radio postaje i to Radio Usora, Radio 1503 Zavidovići, Radio Prnjavor, Radio Busovača, Radio Olovo, Hrvatski radio Bobovac, Radio Kakanj, Radio Breza, Radio Ilijaš, Radio Odžak, Radio Livno, Radio Rama, Radio Kupres, RTV Doboj i Radio Jajce. Završnica događaja održana je u kino dvorani Doma kulture Žepče gdje su se okupili najbolji natjecatelji i pobjednici radio emisija koji su odabrani od stručnog žirija i slušatelja 16 radijskih postaja.

Za vizualni ugođaj finalne večeri bile su zadužene članice Plesnog kluba LDF Žepče. Pred raspjevanom publikom, predstavilo se 17 finalista iz isto toliko bh. gradova i općina, koji su uživo izvodili svoje glazbene numere pred više od 500 posjetitelja i stručnim žirijem kojeg su činili profesori glazbene škole Katarina Kosača Kotromanić Žepče i članice vokalne skupine Emptiane.

Po ocijeni stručnog žirija, a i mnogobrojne publike titula najbolje ove godine je pripala Lei Matijević iz Žepča koja je izvela pjesmu Hallelujah od Alexandre Burke. Treće mjesto po ocjeni produkcijskog žirija festivala osvojila je Sara Pavlović iz Busovače sa skladbom Writings On The Wall od Sam Smitha. Tijekom finala, uručene su i brojne nagrade i diplome sudionicima , a organizator JU Dom kulture Žepče se zahvalio sudionicima za nesebičan doprinos samom Festivalu.

Žepče je bilo centar mladosti, pjesme, zabave, dobrog druženja i prijateljstva, a prema riječima ravnatelja Javne ustanove “Dom kulture” Žepče Miroslava Ilića, iduće godine na 10. jubilarnom Festivalu, očekujemo natjecatelje i izvan BiH. Generalni pokrovitelj 9. Radio festivala Radio Žepče je bila općina Žepče, srebreni sponzor Bosna – Sunce osiguranje ,a brončani sponzori PRO – Budućnost, Mikrokreditna fondacija Lider i FIS Vitez . U finalu 9. RFRŽ u Žepču nastupili su Emina Višća, Lea Matijević, Sara Pavlović, Merjema Bešlija, Džejla Mahmutović, Iman Bisić, Sarah Mioč, Katarina Aleksić, Anna Petrović, Valerio Čočaj, Minja Ivošević, Belma Medić, Katarina Kuna, Katarina Zadro, Lorena Sužanj i Amna Šljivo.

Prethodni članakSveučilište “VITEZ” organiziralo akciju besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi
Sljedeći članakBiciklistička karavana prijateljstva stigla u Vukovar